Caleta de Fuste is een badplaats in Fuerteventura. Het is een moderne vakantieplaats en bestaat nog niet zo heel lang. De plaats is vernoemd naar de cirkelvormige baai waar het aan ligt. Het is geen typische Spaans dorpje zoals de andere dorpen in Fuerteventura maar is echt gericht op toerisme.

Er is een open lucht winkelcentrum met verschillende toeristische winkels, een paar leuke cafés en een supermarkt die tot ‘s avonds laat open is.

Vervelen zul je, je hier niet. Overdag lig je lekker aan het strand of zwembad, verken je de dorpen om je heen of ga je meer op de sportievere toer. ‘s Avonds laat je, je vermaken bij je accommodatie of ga je het stadje in waar genoeg te beleven is.

 

De andere namen die men ook gebruikt voor Caleta de Fuste zijn El Castillo, Puerto del Castillo en Costa Caleta. El Castillo en Puerto del Castillo verwijzen naar een oud verdedigingsfort en een daarbij horende haven. De haven van Puerto del Castillo is vernoemd naar het verdedigingsfort. Dit fort stond er al voordat Caleta de Fuste een toeriste dorp werd. In de haven lichten verschillende jachten, vissersboten en excursieboten die vanuit deze haven vertrekken.